Últims articles:

19/10/09

El creixement interanual de la població de Sant Pere duplica el de Sant Antoni


Al mes d'agost,
el creixement interanual de la població empadronada a Sant Pere de Vilamajor s'ha situat en 107 persones, mentre que a Sant Antoni l'increment en els darrers dotze mesos ha estat de només 49 persones. Així, en el darrer any, Sant Pere de Vilamajor ha duplicat en aquest darrer any el seu creixement respecte el de Sant Antoni.

Així, es consolida la tendència iniciada ja al mes de maig de 2008 en què, per primera vegada a la història, Sant Pere va crèixer més en un any que Sant Antoni de Vilamajor.

Variació interanual de la població als municipis de Vilamajor
Font: Elaboració pròpia amb diverses dades del INE.

Val a dir que a l'agost de 2008 el creixement interanual (165 persones) va ser un 54% superior a Sant Pere que en el mateix mes de 2009, mentre que a Sant Antoni va ser de 196 habitants, 4 vegades més que a l'agost d'enguany.

La població de Sant Antoni es situa un 35% per sobre de la de Sant Pere de Vilamajor, just la mateixa proporció que existia al maig de 2005, quan entre mig va arribar a ser un 39% superior.

En el què portem d'any la població de Sant Pere de Vilamajor ha crescut de només 65 persones, però a Sant Antoni ha crescut molt menys, de només 39 persones.

Veure també: El creixement de la població es debilita més a Sant Antoni que a Sant Pere de Vilamajor

3 comentaris:

Higini ha dit...

Creus que a llarg termini (15-20-25 anys...), Sant Pere superarà a Sant Antoni en nombre d'habitants?

Per SPectiVa ha dit...

Com saps, les variables per contestar són tant incontrolables que no puc donar resposta.

Sí crec però que Sant Pere de Vilamajor, en el context del nou POUM, té més potencial de creixement que Sant Antoni (4.250 habitatges contra 3.840 del POUM de SAV). Si Sant Pere de Vilamajor és capaç de posar al mercat prou habitatge en els propers anys, sens dubte guanyarà la partida a Sant Antoni, màxim quan encara hi ha un increment residual afegit de residents d'estiueig que s'aniran empadronant en els propers anys, fenòmen que pràcticament s'ha esgotat a Sant Antoni.

També la població està una mica més envellida a Sant Antoni.

Actualment hi ha uns 2.000 habitatges a Sant Pere i uns 2.400 a Sant Antoni.

Higini ha dit...

Gràcies per la resposta :)