Últims articles:

2/3/12

Atur al febrer: 815 persones

 
El deteriorament de l'ocupació i l'increment de l'atur estan arribant a casa nostra a fites insospitades. 

Evolució de l'atur a Vilamajor (Sant Pere i Sant Antoni)
Aquest mes de febrer hem superat àmpliament la xifra de 800 aturats, exactament 815 persones estan apuntades a les llistes del SOC. Impensable arribar a aquesta tant alta quota, més d'un centenar d'aturats en relació amb el febrer de l'any passat.

Des del mes de juliol  de l'any passat l'atur ha repuntat amb maleïda força, i ja portem doncs set mesos enfilats cap amunt.

Evolució comparativa de l'atur als municipis de Vilamajor

 Sant Pere de Vilamajor: evolució de l'atur
 Sant Antoni de Vilamajor: evolució de l'atur

 Sant Pere de Vilamajor: evolució mensual comparada de l'atur

  Sant Antoni de Vilamajor: evolució mensual comparada de l'atur

Fer previsions en aquestes circumstàncies és una quimera, i segons sembla pel panorama general estarem encara un any ben bó veient com s'enfila l'atur. En tot cas les dades reflecteixen una major contenció de l'atur a Sant Antoni de Vilamajor que a Sant Pere en els darrers mesos.

Taxes interanuals de creixement de l'atur. Comparació amb el conjunt de Catalunya
 

En termes d'impacte de la població, tot i què l'atur a Sant Pere és d'unes 100 persones menys que a Sant Antoni, també la població és menor. La gràfica següent presenta les "pseudotaxes" d'atur corresponents al mes de desembre de cada any als respectius municipis:

"Pseudotaxa" (*) d'atur als municipis de Vilamajor. Dada a desembre de cada any
(*)  Proporció de l'atur registrat respecte la població d'entre 18 i 64 anys. És diferent a la taxa d'atur per quant no té en compte la població que no està en disposició d'activitat laboral (la població activa en el conjunt de Catalunya supera el 75% en aquest tram d'edat).

A excepció de la treva del 2010, tradicionalment la "pseudotaxa" d'atur de Sant Pere ha estat lleugerament superior a la de Sant Antoni. Al mes de febrer es supera el 13%, que ve a equivaldre, aproximadament, a una taxa d'atur convencional del 17%.