Últims articles:

15/2/12

Consums d'aigua a Vilamajor


Al llarg de 2010 s'han consumit als municipis de Vilamajor
795.000 metres cúbics d'aigua potable de la xarxa (2,18 milions de litres d'aigua diaris).

A Sant Antoni de Vilamajor el consum ha estat de 352.000 metres cúbics (reducció del 7,3% respecte el 2009) mentre que a Sant Pere de Vilamajor ha arribat als 443.000 m3 (amb un espectacular augment respecte l'any 2009 del 11,8%).

Consum d'aigua als municipis de Vilamajor (metres cúbics per any)


No obstant, en termes per càpita, a Sant Antoni de Vilamajor el consum s'ha mantingut a nivells similars al 2006, amb 63,8 metres cúbics per habitant empadronat, mentre que a Sant Pere l'augment del consum per habitant (empadronat) és imparable, arribant als 105,4 metres cúbics anuals per habitant empadronat.

Consum d'aigua per càpita (metres cúbics per habitant i any)*
* La població correspon al promig dels habitants empadronats al llarg de cada any.

La diferència entre els consums per habitant de Sant Pere (un 60% més de consum per càpita anual que Sant Antoni de Vilamajor) s'explica per tres factors diferencials de Sant Pere de Vilamajor:

a) El model residencial de vivendes unifamiliars aïllades (dels més alts de Catalunya, amb més del 85% del total) catastròfic per a la sostenibilitat mediambiental,
b) La població estacional de segona residència (de l'ordre del 30% per sobre de l'empadronada) que principalment es concentra en els mesos estivals, de màxim consum d'aigua.

c) També és de destacar el major consum d'aigua de la xarxa per part del sector industrial, més desenvolupat a Sant Pere de Vilamajor.

Evolució relativa del consum d'aigua per càpita als municipis de Vilamajor. Base 2005=1


Malgrat l'imparable creixement del consum per càpita a Sant Pere de Vilamajor, després del greu episodi de sequera del 2008 l'increment a Sant Antoni ha estat equiparable (d'un 7,0% anual) en comparació amb l'augment anual del 6,2% a Sant Pere de Vilamajor.

Font de les dades: ATLL i padrons municipals d'habitants.