Últims articles:

24/10/09

Espanya registra més morts per suïcidi que per accident de trànsit


A Espanya mor més gent per suïcidi que en accidents de trànsit, un total de 3.263 persones el 2007 davant les 2.741 que van perdre la vida a la carretera aquell mateix any, segons dades facilitades per la doctora Pilar Sáiz, del departament de Psiquiatria de la Universitat d'Oviedo, en el marc del Congrés Nacional de Psiquiatria.


Curiosament, Astùries és la Comunitat amb una major taxa de suïcidis, i Madrid on la gent viu tant bé, on més volen continuar gaudint de la vida que els donem.

Morts per suïcidis. 2007
Font: Elaboració pròpia amb dades de l'INE

En el conjunt del món s'estima que un milió de persones es treuen la vida, cosa que representa un suïcidi cada 40 segons, una xifra que supera les defuncions registrades en alguns conflictes bèl·lics.

1 comentari:

Diego Javier ha dit...

No sap si han canviat els baremus. FIns fa ben poc es comptavilitzaven els morts d´accidents a les primeres 36 hores després del mateix. Així que n´hi hauría molt més víctimes que ho que mostren les estadístiques.Van ser estimades a un terc de més.
Molts accidents de tráfic son protagonitzats per suicides directes o en potencia, com es ara l´excés d´alcohol, la drogadicció i altres. O sigui, el tráfic ens mata directa o indirectament, inclosos els diners públics que s´empleen a les infraestructures per el cotxe, la contaminació dels motors, la destruccvió del territori.