Últims articles:

9/11/10

El govern espanyol està discapacitat

Espanya encapçala la taxa d'atur de tots els països industrialitzats.

Taxa d'atur dels països de l'OCDE

I el flamant ministre de l'Atur (Treball) confessa que al 2011 potser "es podran crear entre 40.000 i 50.000 llocs de treball nets, i aixó a partir de la segona meitat de l'any. Comparats amb els 18.000.000 de llocs de treball actuals o els més de 4.000.000 d'aturats, la xifra sembla -i és- ridícula.


El servei d'estudis de les caixes d'estalvis, però, desmenteix al ministre i segons les seves previsions, si el creixement de l'economia es manté positiu, no es començarà a crear ocupació neta fins un any més tard, finals de 2012 o principis de 2013.
Ara tenim el PIB als nivells de 2006 i l'ocupació als nivelsls de 2005, i es necessita un creixement d'entre un 1,5% - 2% anual per crear ocupació, xifres que en cap cas es vislumbren abans de 2012-2013.

Tot plegat una vergonya. Que Déu ens agafi confessats, i ara que podem anar a resar a la Sagrada Família, amb un govern discapacitat, només ens queda confiar en la Providència.

2 comentaris:

Javier ha dit...

Unes xifres esfereidores i una opinió, la teva, impactant. N´hi ha a aquest país algú que podría fer´ho millor?. I si n´hi ha, quines solucions creus que tindría que plantejar?.

Per SPectiVa ha dit...

Gràcies Javier, precisament el que pretenc és que -tristament- la gent reconegui la realitat de les coses. Malauradament portem deu anys de retard en prendre les mesures que ara ens esclaten a la cara, i aixó serà dur, molt dur. Tot plegat són peces que quan toques una es mouen les altres. La única esperança és que la resta de països tirin de la nostra economia.

Com economista haig de dir que ja mai serà com abans. Les mesures que cal prendre són d'una dimensió i d'una extensió que cap govern -espanyol- s'atrevirà a aplicar. En una altra ocasió en parlarem.

Ens hem ficat en un bon lio, i cap altre país confia ja en Espanya. I la culpa no és dels polítics, és de tots plegats, de tots plegats.