Últims articles:

9/3/10

El mercat immobiliari remunta a Sant Antoni de Vilamajor

Amb l'important increment de vendes d'habitatges nous en el darrer trimestre de 2009, el mercat immobiliari de Sant Antoni de Vilamajor ha fet una important revifada, que ja s'observava des del segon trimestre del mateix any passat.

A Sant Pere de Vilamajor, no obstant, la manca d'oferta variada i en condicions d'habitatges nous, fa mantenir el mercat immobiliari en els seus mínims històrics, amb només quatre habitatges nous venuts en tot l'any.

Evolució de la compravenda d'habitatges nous als municipis de Vilamajor
Acumulats anuals en cada trimestre.

Pel que fa a la venda d'habitatges usats, tant A sant Pere com a Sant Antoni de Vilamajor s'aprecia la consolidació de la recuperació, per bé que a Sant Pere tot just es van abandonar el mínims històrics en el tercer trimestre de 2009 mentre que a Sant Antoni la recuperació va començar abans, a finals de 2008.

Evolució de la compravenda d'habitatges usats als municipis de Vilamajor
Acumulats anuals en cada trimestre.

En els darrers 6 anys, s'han transaccionat en total a Vilamajor 904 habitatges, dels quals 344 nous i 560 d'usats:

Compra-venda acumulada d'habitatges als municipis de Vilamajor. 2004-2009
D'existir una oferta d'immobles nous variada i en condicions, a Sant Pere de Vilamajor es podríen vendre com menys 15 habitatges nous més a l'any, preferiblement al nucli principal.

Cal tenir en compte que tant a Sant Pere com a Sant Antoni unes 2/3 parts dels nous habitatges estan construïts pels mateixos propietaris, i per tant no entren en el mercat d'habitatge nou.