Últims articles:

5/4/11

L'atur a Vilamajor: una febre que no baixa


Les dades de l'atur al mes de març a Vilamajor segueixen la tònica d'estancament a l'alça que està tenint el conjunt del mercat de treball: els nivells d'atur galopant que van doblar les xifes que existien fa tres anys, no acaban de reduïr-se, és com una febre que ens acompanyarà per molt de temps.

A Sant Antoni, l'atur ha assolit un nou rècord històric, en situar-se al març en 416 persones aturades. De fet al llarg de tot el present any, les xifres han superat les de tots els anys precedents. Val a dir, però, que l'increment de l'atur fins la setmana santa és estacional, i haurem de veure què passa en els propers mesos.

Pel que fa a Sant Pere, l'atur continua estancat per sota de les 300 persones, i ja porta 8 mesos sense variar, ni a l'alça ni a la baixa. L'atur pujarà però el proper mes, coincidint amb l'época estacional.

En total són 712 vilamajorencs i vilamajorenques sense feina a finals de març. Veiem-ho gràficament:

Evolució de l'atur a Sant Pere de Vilamajor

Evolució de l'atur a Sant Antoni de Vilamajor
Nota: la sèrie taronja representa la mitjana anual mòbil
Evolució mensual de l'atur a Sant Antoni de Vilamajor

Evolució mensual de l'atur a Sant Pere de Vilamajor
Mitjanes anuals mòbils d'evolució dels aturats als municipis de Vilamajor

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hauría que veure els autónoms que paguen la seva quota a la Seguretat Social i guanyen menys que qualsevol parat que cobri el subsidi, si comptem els impostos i els gastos de manteniment. N´hi ha autónoms que fan equilibris per no sumarse a aquesta llista.

Per SPectiVa ha dit...

Tens tota la raó, company autònom. Si en comptes d'esperar el sou a final de mes, molts s'haguessin de buscar la vida com fem d'altres, altre gall cantaria.

Per cert a sant Pere hi ha 481 autònoms censats i 564 a Sant Antoni (a finals de 2010). A Sant Pere de cada 100 llocs de treball censats 38 sóu autònoms, i a Sant Antoni un 48%.

Ànim, que encara ens queda un parell d'anys!