Últims articles:

24/9/08

Transaccions d'habitatges a Vilamajor

Des de principis de 2004 fins el segon trimestre d'enguany, a Vilamajor s'han venut 780 habitatges. D'aquests 279 han estat habitatges nous (un 56%) i 501 de segona mà.

Sant Antoni de Vilamajor acumula en aquest interval transaccions de 462 habitatges (un 59% del total) i Sant Pere de Vilamajor 318 habitatges venuts.

Transaccions trimestrals d'habitatges a Sant Pere de Vilamajor
Transaccions trimestrals d'habitatges a Sant Antoni de Vilamajor
És d'assenyalar que a Sant Pere de Vilamajor predominen les transaccions d'habitatges usats (un 72% del total) degut principalment a la manca d'oferta d'habitatge de nova construcció. A Sant Antoni, en canvi, el 42% de les transaccions s'han fet sobre habitatges nous.

L'evolució de les transaccions en aquest periode (2004-segon trimestre 2008) posa de manifest una clara davallada de les transaccions, que han afectat principalment als habitatges de segona mà. Així, en el segon trimestre de 2008 només s'han venut a Vilamajor només 15 habitatges, una quarta part dels que es venien només uns trimestres enrera.

Evolució semestral de la venda d'habitatges a Vilamajor
Evolució acumulada de la venda d'habitatges a Vilamajor
Caldria que els promotors comencessin a pensar en incrementar l'oferta de lloguer per donar sortida l'estoc d'habitatges que actualment estan en venda, itambé pel que fa als de segona mà, respecte dels quals ja no estan els temps per fer "pelotazos", a no ser que puguin esperar-se un parell d'anys a què, amb preus un 20% per sota dels actuals, puguin donar sortida a l'estoc actual d'habitatges oferts actualment en el mercat.