Últims articles:

5/11/09

La destrucció de llocs de treball va començar a Sant Antoni de Vilamajor a mitjans de 2007

A finals del mes de juny de 2007, Sant Antoni de Vilamajor aconseguia el màxim històric d'ocupació regular localitzada en el municipi, amb 1.344 treballadors, dels quals 758 (un 56,4%) eren assalariats i la resta autònoms.

Des de llavors, la tendència a la pèrdua de llocs de treball ha estat constant, i a finals de setembre de 2009, la xifra total d'ocupació regular localitzada es situa en 1.221 persones, perdent pel camí 100 assalariats i 23 autònoms, en total un 9% de la seva ocupació regular.

Evolució de l'ocupació regular (*) a Sant Antoni de Vilamajor. Dades absolutes
(*) Per ocupació regular s'entèn els treballadors afiliats als diferents règims de la Seguretat Social.

No obstant, des de finals de 2005, les dades apuntaven a un enlentiment en la creació d'ocupació a Sant Antoni de Vilamajor, fet que es va consolidar amb una destrucció neta interanual a partir del primer trimestre de 2008, anticipant-se uns mesos a la crisi que més tard ens assolaria.

Variació interanual d'ocupació regular a Sant Antoni de Vilamajor
A finals de setembre d'enguany, no obstant, l'ocupació regular s'ha recuperat, indici d'esperança que apunta a què a finals de 2009 probablement s'hagi frenat la destrucció d'ocupació en termes interanuals.


Evolució del promig anual móbil (*) d'ocupació regular a Sant Antoni de Vilamajor
(*) Promig dels 12 mesos anteriors al de referència.


També s'observa la degradació de l'activitat empresarial si es mira l'evolució de les empreses i dels autònoms existents:

Evolució en el nombre d'autònoms de Sant Antoni de Vilamajor

Evolució en les empreses resistrades a la Seguretat Social a Sant Antoni de Vilamajor

En aquest cas (empreses i autònoms) els nivells absoluts ens situen els existents a l'actualitat a nivells de finals de 2006 (autònoms) i fins i tot a nivells de finals de 2005 (nombre d'empreses).

Aquesta situació contrasta amb la de Sant Pere de Vilamajor, que analitzarem un altre dia.